dimecres, 1 de març del 2017

Canvis en la prova del Valencià

"És l'últim any del mitjà". Així s'escolta per ahí, i certament hi ha un poc de psicosi amb l'assumpte, sobretot en aquelles persones (principalment opositors) que necessiten titular i que ho han intentant en altres ocasions i volen aconseguir-ho abans s'exhaurisca el procediment de la JQCV (Junta Qualificadora) tal i com el coneixem.

És un tema de carrer i que té repercussió als mitjans de comunicació. Ho podíem llegir a la premsa fa algunes setmanes: Diario Información.

La bona qüestió es que semblen uns canvis a les proves i la nomenclatura per tal d'adaptar-les al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (segur us sona de l'anglés: A1, A2, B1, B2, C1 i C2).
Aquest curs, any 2017 entren en vigor ja les proves de A2 i B1, equivalents als antics "coneixements orals" i grau elemental. El C1 equival al Mitjà, i el C2 al superior, però estes proves ja seran a 2018.
Fins al dia d'avui, no hi ha cap novetat sobre com seran les futures proves de l'antic mitjà, per part de la Junta. Més fàcils? Més difícils? Oral i escrit el mateix dia? És impossible de saber...
Com comentava a l'inici d'aquestes línies, si ja estàs familiaritzat amb l'estructura i tipus d'examen actual, et queden dues convocatòries amb el mateix sistema, per a intentar-ho, més encara si ho necessites a curt termini.

Si necessites ajuda, el mateix mitjà de comunicació citat abans, amb la col·loboració de mestres especialistes de la Universitat d'Alacant està editant cada dimecres un espectacular material gratuït que t'ajudarà molt. Punt per punt, es diu (per al nivell elemental, el nou B1); no perdes l'oportunitat i aprén i recolza la teua llengua, i sobretot utilitza-la, trau-la al carrer, i fes-la viure cada dia!

Fins prompte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada