divendres, 9 de juny del 2017

Vocabulari de noms de persona

Hola, i benvinguts de nou a estes línies de lectura en valencià.

Hui compartim un enllaç curiós. Molt sovint sobretot a l'aula amb els més menuts sorgeix la pregunta "com és el meu nom en valencià?". Un dubte freqüent, que naix d'eixa curiositat infantil. 

La meu opinió és no canviar els noms, cadascú té el seu i si no vol no té necessitat de "transformar-lo" a cap altra llengua, siga la valenciana, l'anglesa o l'alemanya.

Però sí resulta curiós, almenys conèixer les traduccions, saber les històries que amaguen i la tradició o cultura que hi ha darrere de cadascun de nosaltres.

Fruit d'aquest interés sorgeix per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, referent lingüístic de la nostra terra, un vocabulari de noms propis. M'ha resultat interessant la seua consulta, i positiu el treball de recerca i recopilació, que ha donat lloc a aquest material.

Es pot comprar en edició impresa per un preu ridícul (3 euros) o el podeu consultar a aquest enllaç en un document en línia. 

Si vols agilitzar la recerca en un document tan gran, pots prémer "ctrl + f" i t'apareix baix una opció per fer una recerca per nom o aproximació; aquesta eina encara fa més útil la consulta a aquest document o qualsevol altre. Per si algú no coneixia el truquet.

Per curiositat, per aprenentatge, per a utilitzar a l'aula... podeu utilizar-lo com vulgueu, i agraïm el treball a aquells que ho han fet possible.

Espere us agrade!

Fins altre ratet de llengua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada