dilluns, 23 d’octubre del 2017

Jocs en valencià!

Hola a totes i tots!!!

Iniciem una nova setmana. En aquesta ocasió compartim un enllaç per a eixos moments d'oci, d'esbarjo, de descans després de fer els deures o repassar els continguts del dia.

Ja sabeu, a Internet hi ha infinitat de recursos i pàgines, i sovint, no totes amb contingut adequat, o amb enllaços susceptibles de tindre fotos o informació que no són per a l'edat dels més nanos de la casa... Davant d'aquesta situació, el més aconsellable és no abandonar als xiquets i xiquetes davant una tablet o un portàtil, i deixar-los navegar sense control. El millor seria utilitzar aquesta eina amb supervisió, compartir este temps d'oci amb ells, i no convertir en una prohibició, una activitat que amb ajuda pot ser plena, divertida i totalment educativa.

Un d'aquests enllaços pot ser http://www.jocs.com/

http://www.jocs.com/

Una web amb variats jocs que tenen un resum en valencià. Diverses qüestions: per una banda, davant el poc material que hi ha als mitjans de comunicació i el quasi nul contacte amb la nostra llengua fora de casa o l'àrea lingüística del Centre, pot ser molt aconsellable seguir llegint i practicant de manera lúdica en valencià. D'altra banda, hi ha jocs, continguts no adequat per als més nanos de la casa, i sovint, errades ortogràfiques als textos: barbarismes, manlleus, accents... La meua opinió: no prohibir. Llegir i practicar amb els més xicotets amb jocs adequats a l'edat, i amb els més majors, practicar la correcció d'aquestos textos, que com he indicat tenen errades. Amb una xicoteta supervisió, d'un adult o un germà major podem seguir treballant la nostra llengua d'una manera adaptada i adequada, i amb les noves tecnologies, jugant i compartint, passant temps els uns amb els altres.

Espere us resulte útil i agrade aquest recurs amb aquest enfocament didàctic.

Fins altre ratet!!!

4 comentaris:

  1. joaquin no pongas mas tiempo libre no haces nada hoy 30 minutos porque se no hicieramos tiempo libre seria mejor

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Podem parlar de metodologia i temporalització sense problemes, i entendràs els motius. De totes formes sóc una persona flexible i que s'adapta, podem ampliar i pots fer tot el treball extra que vulgues, sols has de demanar-lo en el moment i lloc adequat. Gràcies.

      Elimina
  2. Jocs en valencià
    https://www.bequiz.net/val/index.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! És una proposta interessant però solament té en valencià l'índex. Caldria ampliar-la. Gràcies per compartir i col·laborar.

      Elimina