dilluns, 17 de juliol del 2023

Recull d'enllaços per a vacances d'estiu

Estimades i estimats alumnes, benvolgudes famílies, amigues i amics d'aquest blog,

He realitzat els últims dies una recerca per la xarxa per a fer aquest recull de vacances. Un dels grans problemes que té Internet, baix la meu humil opinió, és la complexitat de trobar enllaços i materials adients a allò que necessitem, i el risc de trobar contingut no adequat a l'edat o perillós per als nostres equips. 

Amb aquesta classificació que us compartisc en aquesta entrada trobareu diversitat, classificació i aclariments per a fer la tasca d'utilització més senzilla i segura.

Recordeu que l'estiu és un període llarg, que ha de servir de desconnexió, de descans, d'oci amb la família i amics, de retrobaments i viatges, de noves aventures i descobriments, i també d'avorriment, per què no?

Però ha d'haver-hi temps per a tot. Ja sabeu que la meua gran preocupació és evitar la pèrdua de contacte amb la llengua. Així que si teniu la joia de poder parlar-lo, endavant, és més que suficient. Però en cas contrari, seria molt interessant una lectura, algun vídeo, algun joc o recurs interactiu que permeta, al llarg d'aquests dos mesos, una mínima exposició al valencià. 

Entre aquests enllaços hi ha activitats en línia, interactives, amb dinàmica lúdica, accés a fitxes més semblants al currículum ordinari i clàssic d'aula, material imprimible, pàgines amb recursos diversos: per edat, temàtica... Espere us resulten útils, i tingueu diversitat per a evitar contingut com el de tot el període lectiu i que possibiliten l'estalvi econòmic. 

Sols em queda donar les gràcies a totes i tots els "creadors" de la xarxa que fan possible aquests materials i els mantenen. I a tots vosaltres desitjar-vos un feliç estiu, uns tranquils però també fèrtils dies. Gaudiu del temps i la família, les coses veritablement importants és viuen i no es poden recuperar. Temps compartit i molta salut per a totes i tots!

Anem allà!

Aquest és el Blog de Marta Escrig. La pàgina es troba allotjada dins els servidors oficials de Conselleria d'Educació. Té moltes activitats de JClic i d'editorials com Bromera. Tal vegada necessite instal·lar una extensió a Chrome, per permetre que alguns exercicis creats amb el desaparegut Flash Player puguen funcionar. Les activitats estan ordenades al menú de la dreta, en vertical, segons criteri de contingut. A més a més es pot ampliar amb altres àrees a la part inferior. Molt recomanable!
Ací tenim fitxes imprimibles. Són de diferents autors, es troben baix referenciats, i açò és un recull, on hi ha una previsualització per vore el contingut i nivell de les mateixes. Molt útil!
Aquesta plana web és ben diversa, com l'objectiu inicial d'aquest Blog de Mª Carmen Pérez. La part inicial és més bàsica, vocabulari, lecto... I augmenta la dificultat amb ortografia, gramàtica, dictats, escriptura creativa... Hi ha material per visualitzar i treballar en línia i també contingut imprimible amb quaderns d'ampliació i recolzament d'editorials ben reconegudes.
Ací tornem a tindre un recull, en principi està seleccionat "valencià", però hi ha algunes en castellà. Està la previsualització, autoria i temàtica. Hi ha algunes molt interessants, són interactives, amb temàtica lúdica i ens permetrà repassar jugant.
JClic de Jesús Sánchez. Organitzat per unitats d'alguna editorial, i per tant, amb mescla de continguts, es pot anar visualitzant cada tema i clicant en aquell que interesse. El nivell 4t d'EP, sempre serveix per al nivell inferior o superior.
Una nova recopilació de més fitxes imprimibles, amb previsualització i autoria.
José Aurelio Pina Romero ha pujat un quadern per imprimir d'alguna editorial. Són per a sisé.
Nou recull d'enllaços i pàgines amb molta varietat de recursos i temàtiques. Algunes tenen vocabulari més típic del català, però és enriquidor i imagine no hi haurà cap dificultat en la comprensió.
Fitxes imprimibles, i alguna coseta més. Hi ha també per a repassar llengua castellana.
Posem l'accent en la comprensió lectora. Hi ha més coses, tan sols feu una bona ullada!
Aquest recurs va en paral·lel a una llicència i un material que es pot comprar però la primera unitat és com a mostra, gratuïta.
Més fitxes imprimibles, són d'un quadern de reforç d'una reconeguda editorial nacional. Per a 5é EP, com a orientació.
L'editorial valenciana de referència, que mantinga aquests recursos en obert és una sort. Gràcies Bromera!
Nou recull interactiu, previsualització, tot i posar 3r i 4t hi ha gran diversitat, i algunes per a nivells inferiors.
Nou recull, els números són enllaços interactius i les fitxes material imprimible, 2n EP.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada