dilluns, 7 d’agost del 2017

Més recursos, valencià en línia en vacances i des de casa

Molt bon dia a totes i tots!!

Ja estem a primers d'un calorós mes d'agost, i a banda de pel calor, agost és conegut per ser el mes de les vacances i de l'avorriment. Sí, heu llegit bé, tot i semblar contradictori és així. Qui no recorda o ha escoltat als seus alumnes, fills o nebots eixa famosa frase de "M'avorrisc".

No vaig a entrar a valorar ara si el tema de l'avorriment o de la sobreestimulació actual són beneficiosos o negatius per a l'aprenentatge, la creativitat o la curiositat... tot i ser un tema molt interessant no és el lloc, ni moment on fer-ho...

Però sí vaig a compartir un altre interessant recurs per a combatre eixe avorriment estiuenc, com sempre d'un manera lúdica i entretinguda, a la vegada que podem millorar el nostre nivell en llengua valenciana de forma molt positiva i per nivells.

Mireu, es tracta d'una pàgina de la Diputació de València:

http://web01.dival.es/normalitzacio/antaviana/index.html

Ací trobareu tres bafarades, tres enllaços. Us explique que podeu fer a cadascun d'ells:
  • Al primer per l'esquerra, Escolta llig i respon, pots trobar sis lectures breus, que poden fer-se escoltar-se si no t'abelleix llegir, i fins i tot improvisar amb alguna part un breu dictadet. A més inclou unes preguntes tipus test de comprensió oral o escrita, segons com hages triat fer el text. En la meua opinió poden ser lectures a partir de 4t d'Educació Primària.
  • A la bafarada d'enmig, Aprén situacions de cada dia, hi ha frases i oracions curtes d'iniciació a la llengua o per a situacions concretes enriquides amb vocabulari específic. Es poden llegir, dialogar, fer amb més de dues persones... Amb ajuda poden ser molt útils per a cicle inicial.
  • A l'últim enllaç, Practica converses curtes, a banda de fer el mateix d'abans, podem deixar volar la imaginació i ser el punt de partida de breus improvisacions de teatre guiat. Una eina que sabeu m'encanta a l'aula i que permet treballar l'oralitat d'una manera lúdica i divertida, aprenent jugant.

Són, per tant, uns recursos senzills i breus, però que donen molt de joc a vacances, individuals, amb familiars o amics pots deixar volar la imaginació i jugar en valencià mentre aprens.

Espere, com sempre, els utilitzeu i resulten molt útils. Si a algú se li ocorre alguna altra forma de treballar amb estos recursos o semblants, pot deixar la seua opinió als comentaris. Ja sabeu, la millor forma d'aprendre i millorar és compartint!

Si t'ha agradat aquest enllaç de la Diputació de València pots ampliar amb més recursos visitant:

Fins ben prompte!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada