dilluns, 25 de setembre del 2017

Més vocabulari bàsic

Hola!!!

Seguim compartint material per a l'ajuda de vocabulari bàsic, en cicles inicials i nouvinguts.

En esta ocasió està més pensat per a ser escrit. A l'anterior entrada donàvem el primer pas i iniciàvem de manera lúdica l'aprenentatge amb l'oral i la repetició acompanyada de melodia. En aquesta ocasió recopilem el material per línies temàtiques i passem al següent pas, l'escrit.

Aquesta publicació és de la Generalitat Catalana i és interessant, ja que es pot imprimir per tema, i en el nostre cas valencià podem afegir i modificar les paraules amb les nostres (xicotets canvis). Per als més majors podem treballar les varietats dialectals i la sinonímia. IDEA: Un recurs interessant també seria afegir a aquestes paraules al costat dels dibuixos la varietat original del vocabulari del nouvingut; hi ha prou material xinés o àrab a la xarxa, però no d'altres (italià, francés...) Este alumnat podrà utilitzar la seua paraula materna i la podem treballar i comparar, buscant semblances que ajuden a la comprensió; fent-lo sentir útil amb el mestre o company (peer tutoring) i així aporta el que ell sap, nodrint el procés d'aprenentatge d'una manera molt interessant, i fixant el nou coneixement des d'una altra vessant.


Este altre recurs és molt semblant, però la seua creadora (crec Emilia Alcaraz, enhorabona pel bon treball i gràcies per compartir) l'ha enriquit, ja que pots descarregar les imatges en blanc, sense la paraula, i així pots utilitzar la paraula més adient i de la teua variant lingüística. A més a més hi ha espai per a seguir el consell d'abans i incorporar-hi la paraula de la llengua materna de l'alumne o alumna.


Espere els utilitzeu i siguen útils.

Com sempre dic, és molt important compartir aquests recursos, ja que ens ajuden a tots, i sobretot, al nostre alumnat.

Si algú sap, o coneix cap altre semblant, o noves idees al voltant d'aquesta vessant, d'aprenentatge de vocabulari, pot deixar el seu comentari.

Fins altre ratet. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada