dimecres, 18 de març del 2020

DIA 3 DE LA QUARANTENA

Hola xiques i xics!! Estimades famílies,

Les pautes que marca el Centre són enviar treball entre les 9 i les 10 del matí de dilluns i dijous per organitzar-nos i no saturar-nos amb tanta tasca de colp.

Això significa que una vegada acabada hui la setmana festiva del nostre patró, a partir del dilluns 23, tindreu una circular del vostre tutor a la plataforma amb totes les indicacions generals i per assignatura del treball programat per als dies que us comentava abans.

En línies generals per la meua part, he de dir-vos que us pautaré activitats diàries per a seguir la programació que teníem com si estiguèrem al Col·le, i que la seua realització és totalment voluntària. A mi m'agradaria que anàreu fent coses, però sense angoixes, no us preocupeu perquè en tornar jo seguiré exactament on ens vam quedar abans de marxar, però si vosaltres a casa, dins de les vostres possibilitats, podeu anar fent alguna cosa, ja tindreu uns coneixements previs adquirits (us sonaran les coses), i podrem avançar més ràpidament en reincorporar-nos. Ací està clar que les condicions de cada casa, família, i cadascun de vosaltres seran diferents, sense problema! Al vostre ritme i com pugueu. El que no es faça ara, o en la data que us marquem, ja ho anirem fent en tornar. 

Les pautes de cada dia, de 3r a 6é d'Educació Primària són del nou tema que comencem: el 8. Sé que alguns ja no vau poder agafar el llibre; no us preocupeu que us enviaré al correu de la plataforma el contingut en digital del tema. No haveu d'eixir, ni agafar res del Col·le.
Si algú no vol avançar contingut, no pot, o no es veu preparat, us deixaré també a eixe correu fitxes de repàs del tema 7 que acabàvem d'examinar i el tindreu més fresquet. Teniu 4 ó 5 fitxes, doncs una al dia... O un dia de descans i altre dos... O mitja cada dia... Com pugueu i estigueu vosaltres d'ànims.
Respecte a 1r de Primària, la prioritat és seguir les fotocòpies que ja teníeu de preparació global per a final de curs: vocabulari, estructura oració... A part d'això, l'últim dia van llevar a casa un llibre de lectura per tindre recursos. El que no el tinga pot llegir qualsevol altra cosa. Us penjaré al correu fitxes de repàs, i si us pose més contingut el tindreu també en digital per a poder consultar. Seran activitats senzilles: ordenar paraules, majúscula a inici, jocs de mímica per a consolidar què són verbs... Com he comentat abans, totalment voluntari, i cada família al seu ritme. A més a més, primer és un grup molt heterogeni, i cada alumne té unes capacitats diferents a un altre. Sense angoixes i amb total comunicació per correu. Les fitxes de repàs tenen solucionari.

Com a recomanacions generals: tracteu de parlar en valencià, de veure TV o contingut digital en valencià, de jugar en valencià, de parlar i gravar-vos en valencià, de llegir el que us agrade, en la llengua que siga o tingueu per casa, o trobeu per Internet...
Teniu els correus per contactar amb mi per la plataforma. Qualsevol dubte, m'escriviu. Jo us enviaré també cosetes, i intentaré gravar per al divendres el dictat. Totes les fitxes de repàs lleven solucionari. I els exercicis que feu del tema 8 i vulgueu compartir-me per correu amb una foto, un àudio... seran totalment voluntaris, al vostre ritme i marxa. O fer-me consultes teòriques per fer explicacions. Si fora necessari, per explicar alguna coseta podem plantejar-nos fer alguna quedada per Skype o similar. 

Teniu diferents opcions: material lliure per mantindre activa la ment, fitxes de repàs, o seguir el ritme normal de classe amb el tema 8. Cada alumne i família tria què pot o vol fer. El més important ara no és l'acadèmic. Seguirem en tornar. No us baralleu amb la família, ajudeu el que pugueu, tingueu paciència i compartiu temps d'oci i joc entre tots. Si no es pot imprimir, es pot copiar o fer en digital; sinó faig captura o foto... No hi ha coses ben o mal fetes ara, ens adaptem. Ha d'imperar el sentit comú.

No sóc ningú per dirigir cada casa, solament aporte opcions que cadascú podrà agafar o rebutjar. No us preocupeu per res, ni tingueu cap pressió ni obligació.

Ens llegim a l'altre costat per qualsevol cosa que necessiteu.

Espere i desitge estigueu tots bé, i seguiu així.

Una forta abraçada! 

PS: Us torne a deixar l'enllaç de la plataforma per si algú no el té i necessita entrar i no ho ha pogut fer pel web oficial del Centre, que encara no funciona (disculpeu les molèsties):

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada