diumenge, 5 d’abril del 2020

DIA 22 DE LA QUARANTENA

Estimats i estimades alumnes, benvolgudes famílies,

Inicie estes línies acomiadant-me (sona contradictori, veritat?). Toca acomiadar un trimestre diferent, que acabà de forma accidentada i sobtada fa unes setmanes, i que hem continuat des de la distància de les nostres llars, de la millor manera possible.

Teniu a la Plataforma les instruccions, i al correu els materials per als tres dies que ens queden: fer un repasset, fer el simulacre d'examen i corregir-lo amb el solucionari, i acabar amb el temps lliure a casa (el teletemps lliure!) l'ultima classe del trimestre.

Vull donar-vos les gràcies. Un AGRAÏMENT en majúscules. Vosaltres, alumnes i famílies, haveu sigut els autèntics protagonistes d'estos dies. Els mestres hem sigut una guia, una figura que donava instruccions a través de les xarxes, però els nostres ulls, les nostres mans i el nostre cor, han sigut els vostres. Els vertaders protagonistes de dur a terme l'aprenentatge. Tots haveu sigut mestres estos dies: mestres de l'alegria, de la paciència, del suport, de les ganes, de l'empatia, de l'esforç, del sacrifici, del somriure... I ara, toca desconnectar. Anem a oblidar-nos de les pàgines "obligatòries", de les fitxes de repàs, dels horaris fixes... I anem a tractar de disfrutar: de les hores perdudes, de la companyia silenciosa, de les activitats quotidianes, de la lectura reposada, dels jocs sense fi, de l'alegria i la malenconia que van per torns... Gràcies per haver estat al nostre costat estes setmanes i per haver col·laborat en la tasca docent. 

Aprofiteu les vacances per a llegir, per a jugar a allò què teníeu pendent. Per a repassar de manera interactiva, per aprendre alguna cosa nova, d'un documental, d'una manualitat, d'una activitat musical... No us desespereu. I col·laboreu en el bon rotllo: en fer un llit, parar taula, agranar una habitació, endreçar un armari, preparar una recepta... Són activitats perfectes per a compartir amb les persones que estimem. 

No sé com seguirem el 21 d'abril les classes (tot i que crec que seran com les hem acabades però, açò és una opinió totalment personal...): presencialment, a distància, en línia, per torns... Esperarem indicacions sobre allò que ens diguen els governs centrals i autonòmic respecte a les avaluacions finals, si avancem temari, o sols repassem... Ja ens informaran, i us informarem. Allò que sí espere és que siga junts. Cuideu-vos molt, i cuideu a qui teniu al vostre voltant. Hem de ser molt responsables, i tindre molt d'ànim i trellat. L'actitud positiva és importantíssima.

Podeu recórrer a totes les entrades anteriors per a utilitzar els seus enllaços més lúdics. Podeu utilitzar, i fins i tot compartir, als comentaris de l'entrada, aquells recursos interessants que coneixeu i a mi se m'han escapat... Teniu una enquesta que obri el Blog... Ja us contaré com van les respostes en tindre alguna més. És totalment anònima i ens ajudarà a millorar i saber més coses, segur.

Us deixe tres enllaços més: activitats de Harry Potter, enllaços per a jugar o aprendre sobre escacs, un joc tipus "Mario", de plataformes però, de temàtica infermers i metges contra el virus, i una pàgina de la Universitat d'Alacant amb recursos variats. Espere us agraden i resulten entretinguts segons els vostres interessos:




Els meus millors desitjos de salut i ànim virtuals per a tots vosaltres. Una forta abraçada, i disfruteu de les vacances.

Tant de bo puguèrem donar les classes connectats virtualment, veient-nos i xarrant. Però vorem quan tornem les dificultats tècniques i cada situació familiar. Us trobe molt a faltar (bé, a alguns més que altres... És broma!! A tots i totes per igual!!)

Seguim en contacte per tot allò que puguem necessitar.

Moltes gràcies per la vostra ajuda i compromís educatiu. Sigueu molt feliços!!! I fins ben prompte!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada