dilluns, 20 d’abril del 2020

DIA 37 DE LA QUARANTENA

Estimades i estimats alumnes, benvolgudes famílies,

Espere hàgeu passat molt bones vacances. Uns dies diferents, a casa, tranquils i en família.

Hui comencem el nou trimestre. Ens queda molt poc per acabar el curs. Anem a fer-ho de moment en la distància. I ja vorem com acabem definitivament.

Esta primera setmaneta, de 4 dies, tractarem de tornar a la rutina. Recordeu i visiteu entrades i enllaços anteriors d'este Blog, un ratet de lectura, algun vídeo en la nostra llengua... M'agradaria no perdéreu vocabulari, ni contacte amb les paraules. Tracteu de parlar amb els vostres familiars en valencià, quan quedeu amb els companys pels mòbils o les tauletes i feu alguna telefonada, jugueu a fer un diàleg, a contar-vos algun acudit o anècdota... Sempre hi ha un bon motiu o excusa per a repassar.

Pel que fa al treball curricular, anirem poc a poc. Estos 4 dies, teniu al correu de la plataforma fitxes de repàs de l'últim tema que vam vore en la distància: el tema 8, que tancava el segon trimestre. En eixe correu hi ha dos documents, un amb les fitxes (són 4 ó 5, una per a cada dia), i altre document amb les solucions. Podeu fer-les totes i després dedicar una ratet a corregir-les. O anar una a una. Podeu autocorregir-les vosaltres mateix, com si fóreu mestres, o demanar ajuda al pare, la mare, o algun germà o germana. 

Segur que us seran molt fàcils. Si teniu dubtes, podeu revisar el material del llibre, ja treballat, o consultar-me pels correus tot allò que necessiteu.

Si estiguérem a l'aula, teníem este dijous una cita important: el dia del llibre, 23 d'abril, la celebració de Sant Jordi. Quin millor dia que este per encetar una nova història d'aventures, on deixar volar la nostra imaginació. Quan t'alces pel matí, i no sàpigues que posar-te... Posa't a llegir!!

Teniu enllaços per descarregar llibres, podeu recuperar algun exemplar per casa, podeu crear la vostra història, fer marcapàgines, pintar un dibuix, recordar la història de la llegenda de la princesa i el drac d'altres anys i companys... Vaig a deixar-vos diferents pàgines enllaçades per a que pugueu triar què voleu fer, a banda de les fitxes de repàs durant la setmana. No us preocupeu per res més, relax i tranquil·litat. 

El proper curs tindrem temps de tornar a interpretar la llegenda, de fer la gimcana de buscar llibres amagats... I qualsevol altra cosa que ens abellisca i tinguem a la ment (apunteu-la no s'us oblide!).

Respecte a les properes setmanes del curs, seguirem repassant, i dels temes que ens queden per donar, del 9 al 12, seleccionarem els continguts. La idea és no complicar-nos massa amb noves coses per explicar, i fer les lectures, els dictats, alguna coseta fàcil... I en setembre més, si Déu vol. Ja anirem xarrant. Seguim en contacte pels correus. Cuideu-vos molt, i visiteu els enllaços que us deixe! Una abraçada! Fins prompte!

Instruccions per a descarregar eBiblio i utilitzar la biblioteca municipal (tots haveu de tindre carnet!)
https://youtu.be/hDbbAKcjGX8 

Descarregar llibres:
http://www.llibresdigitals.cat/gratis.aspx
https://beteve.cat/artic/llibres-gratis-coronavirus/ 

Ací podeu imprimir dibuixos per a pintar. Si no teniu impressora podeu calcar-los, provar a fer el dibuix vosaltres fixant-vos...

En esta hi ha alguns que es poden retallar com si foren titelles dels personatges...
https://cutt.ly/lyq1JDd

Marcapàgines:
https://cutt.ly/Jyq1CHz

Enllaços diferents: contes, jocs, manualitats...
https://blocs.xtec.cat/recursosee/tag/sant-jordi/
https://sites.google.com/a/xtec.cat/escola-pere-de-tera/festes/sant-jordi/activitats-sobre-sant-jordi
https://www.tarragona.cat/centrescivics/activitats/ludonline
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sant-jordi-2020/drac-de-paper-origami-dificultat-mitja-baixa/video/6039490/
https://youtu.be/nod_yBsZ42Q

La nostra galeria, per a vore teatre d'anys anteriors, sobretot les grans "superproduccions" dins la "Memòria fotogràfica":
http://adcluny.jalbum.net/CLUNY%20NOVELDA/
(recordeu que necessiteu contrasenya, no puc posar-la per ací; si algú no la recorda, que la pregunte pel meu correu!)

Per a crear els vostres contes o històries. "Contes bojos". Açò ho recuperarem en unes setmanes, i farem el nostre llibre boig de la classe, un conte cooperatiu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada