dilluns, 4 de novembre del 2013

Diccionaris en línia

Seguint en el fil de l'anterior entrada i centrant-nos en els DICCIONARIS, no hi ha molta més varietat, Després de provar la majoria, les meues preferències són...
Un que ja no existeix, "Trobat"; aquest era molt complet, en la mateixa cerca definia, formava plurals, traduïa... si era verb el conjugava... ho reunia tot; per posar-li mancances, no tenia algunes entrades com tecnicismes o paraules més especifiques. Però ja no es troba disponible (des d'ací faig una crida social per a la seua recuperació i nova posada en marxa)

Així que hem d'utilitzar el d'abans, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Si no tens problema en la terminologia catalana o valenciana el ventall s'obri, i pots utilitzar aquests (els únics que poden definir termes més concrets o estranys):

Quan aquestes aplicacions són insuficients podem usar:
Cerques temàtiques, aproximacions, llistats de vocabulari, categories gramaticals...

Per a la conjugació verbal (si no tens el llibre d'Enric Valor) et recomane:
Com el nom t'indica, en català, serà necessari que tu adaptes alguna de les formes, però pot ser una guia o una orientació en algun moment puntual. En valencià, no he trobat res, llevat d'alguna aplicació concreta, o algun comentari en altres Blogs de companys.

Com a curiositat, a les pàgines de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (no normativa, torne a recordar), podem trobar un diccionari:

I des d'ací podem enllaçar amb altres aplicacions, que tot i no ser normatives, en algun cas, poden ajudar-nos. Com un diccionari de sinònims i antònims:
I un altre de la "rima" (endavant poetes!):

Tots aquests enllaços que he posat, estan en ple funcionament, jo els utilitze des de fa temps i cada vegada funcionen millor, perquè tenen seguiment i estan actualitzats (encara que qui sap en un futur...)

Si has arribat fins a ací, felicitacions i gràcies, perquè el rotllo escrit és important.

Espere et siga d'utilitat. Si tens algun dubte, o necessites alguna cosa, ací em tens. Deixa el teu comentari. Entre tots aprenem millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada